Φόβος και μίσος

...Σαν άνθρωπος φοβάμαι. Φοβάμαι και δεν ντρέπομαι καθόλου γι αυτό. Αυτός ο φόβος είναι που δίνει αξία και σε όσες πράξεις μου απαιτούν θάρρος. Αυτό που με κάνει να φοβάμαι περισσότερο, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του φόβου, και της ανυπέρβλητης βλακείας... Το μίσος.
Το μίσος πάντα ήτανε το δίδυμο αδερφάκι του φόβου. Όπου υπάρχει ο φόβος υπάρχει και το μίσος. Ο φόβος φέρνει μίσος, το μίσος βία, και η βία φόβο. Και έτσι απο γεννησιμιού μας, έχουμε μπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο μίσους και βίας, και απλά τον αναπαράγουμε επειδή φοβόμαστε να ανακαλύψουμε ότι οι φαύλοι κύκλοι, υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις μπορούν να σπάσουν, και να γλυτώσουμε.
>Θέλω να σκεφτείτε κάτι. Ακόμα και εάν δεν έχετε κάνει κακό σε κανέναν, κάπου μέσα σε αυτό το μεγάλο κακό κόσμο υπάρχουν κάποιοι που σας μισούν, αλλά και εσείς με την σειρά σας, έχετε κάποιους που μισείτε. Συγνώμη αλλά δεν σας έχει κουράσει αυτό; Δεν σας έχει κουράσει, να υπάρχει συνέχεια κάποιος που ψάχνει τρόπο και την κατάλληλη δικαιολογία να σας κάνει κακό; Αφού σας ενοχλεί... γιατί το κάνετε και εσείς;
Αυτό το γιατί πραγματικά δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Για ποιόν λόγο να μισεί κάποιος κάποιον που δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Γιατί η διαφορετικότητα να είναι πηγή μίσους. Γιατί; Αυτό τον κόσμο θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας; Έναν κόσμο γεμάτο προκαταλήψεις και γκέτο;
Αμφιβάλω πως θέλετε αυτό. Και σε αυτό το σημείο, ίσως θα μπορούσα να πω ότι καταλαβαίνω. Είστε μπερδεμένοι. Μέσα σε αυτό το χάος τρομολαγνίας, και υστερίας, λόγω φόρτου εργασίας και κούρασης, νοιώθετε να πνίγεστε μέσα σε αυτή την θάλασσα πληροφοριών, και δεν ξέρετε ποια πληροφορία είναι αρκετά στεγανή για να πιαστείτε.

Όλοι λένε για αλήθειες, και οι περισσότεροι κηρύττουν απόλυτες, και ανυπέρβλητες αλήθειες μουσκεμένες στο αίμα. Θα ήθελα να σας προτρέψω να τους αγνοήσετε, αλλά άμα το έκανα, τότε θα ήμουν και εγώ ένας "αληθειοκήρυκας", και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να σας χρειαστεί. Ο δρόμος του καθενός για την αλήθεια είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση, και απαιτεί τριβή και σκέψη, και εκτός αυτού απαιτεί και λίγο διάθεση για διάλογο. Άμα βάζαμε ο καθένας από λίγο αλήθεια, ίσως κάποια στιγμή αποκτούσαμε μια κοινή πεποίθηση για το τι εστί αλήθεια.
λήθεια στην τελική ίσως να είναι, πολλές μικρές αλήθειες που κρατιούνται χέρι χέρι, και εάν δεν ξέρετε που ακριβώς κρύβονται οι αλήθειες σας, θα σας πρότεινα να κοιτάξετε εκεί που φοβάστε περισσότερο...
Οι συγκεκριμένες σκέψεις, είναι μια μορφή προεξόφλησης, αφού τα γεγονότα τρέχουν και δεν έχω άλλο το περιθώριο να αοριστολογώ. Με αυτές τι σκέψεις ίσως σας ζητώ την κατανόηση σας, αφού έχω σκοπό να μιλήσω για πράγματα που δεν θα είναι ευχάριστα ούτε και στα δικά μου αφτιά
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ και αύριο μερικές σκέψεις, και μετά θα περάσουμε σε συγκεκριμένα θέματα που ευτυχώς ή δυστυχώς μας αφορούν όλους..
περισσότερα:= http://www.theinsider.gr/...

grammata και ΑΡΙΘΜΟΙ

ΖΕΥΣ

Γράφει ο Νίκος Αργυρίου


Ο ΖΕΥΣ έχει τις περισσότερες  θεικές  δυνάμεις έναντι των άλλων θεών. Αυτό βέβαια εκφράζεται από τον μέγιστο Πυθαγόρειο αριθμό Θ=9.  Δηλαδή:
Ζ Ε Υ Σ = 7+5+400+200=612 } 6+1+2=9, οπότε έχουμε:
ΖΕΥΣ=9.
Αν λοιπόν τώρα ανατρέξουμε στο όνομα ΔΙΑΣ θα προκύψει ο  Πυθαγόρειος αριθμός :
Δ Ι Α Σ= 4+10+1+200= 215 } 2+1+5= 8.
Επιπλέον και το όνομα ΑΠΟΛΛΩΝ έχει Πυθαγόρειο αριθμό ίσο με 8:
Α Π Ο Λ Λ Ω Ν= 1+80+70+30+30+800+50=1061 } 1+0+6=1=8.
Κατά την θεοσοφική φιλοσοφία το ζεύγος των ονομάτων των θεών "ΑΠΟΛΛΩΝ" και "ΔΙΑΣ", έχουν την ίδια αριθμητική σχέση. Ακόμη δίνουν την εξής αναλογία:
ΑΠΟΛΛΩΝ/ ΔΙΑΣ = 1061/215 = 4,9 =3Φ (όπου Φ=1,618).
Και είναι το ως άνω ζεύγος ονοματων τρείς φορές ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ, επίσης θεωρουμένων ως  Πυθαγορείων λεξαρίθμων είναι ισότιμοι, δηλαδή:
ΑΠΟΛΛΩΝ = ΔΙΑΣ =  8.
Ύστερα από την ανωτέρω διερεύνηση, έρχομαι στην παρατήρηση του εξής συνάριθμου :
Δ Ι Α = 4+10+1= 15 } 1+5 = 6
O αριθμός 6 αντιστοιχεί στο έκτο γράμμα του Πυθαγόρειου αλφαριθμητικού συστήματος, το λεγόμενο Στι (S), που παριστάνει ένα τμήμα μιας σπειροειδούς έλικας.
Το χαμένο σύμβολο του έκτου γράμματος του ελληνικού αλφαβήτου στην ουσία απεικονίζει την μορφή και τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος κόσμου, καθώς και πάσης ζωικής ή φυτικής ζωής(DNA).
απο: ΙΩΚΗ blogspot.com

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ γράμματα

Έτσι, κανείς άλλος δεν ξέρει διαλέκτους θεωρώ ......

για τη γλώσσα Αρχαία Macedonian
εδώ είναι η αρχαιότερη γραφή που βρέθηκαν στη Μακεδονία Πέλλα 4ου π.Χ. αιώνα πριν από την Κοινή
θα μπορούσε να Macedonian ή μια ελληνική διάλεκτο της περιοχής, είναι σχετικές με το ελληνικό δωρικό ενδεχομένως Northwestern λέγεται .... ονομασία "Pella Curse Tablet"
IPB Image





Αυτό είναι wikiepdia - αλλά αυτά τα λόγια αναφέρονται σε αρχαία κείμενα ... anyways κάτι του
με τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ...

Από τις λίγες λέξεις που επιβιώνουν, μόνο λίγα μπορούν να ειπωθούν για τη γλώσσα. Αξιοσημείωτη ήχου νομολογία είναι ότι η Πρωτο-Ινδο-ευρωπαϊκή εξέφρασε aspirates (/ b ʰ, d ʰ, g ʰ /) εμφανίζονται ως εξέφρασε στάσεις / β, δ, g /, (γραπτή β, δ, γ), σε αντίθεση με όλες τις γνωστές ελληνικές διαλέκτους, οι οποίες έχουν τους να άφωνος / p ʰ, t ʰ, k ʰ / (φ, θ, χ), με ελάχιστες εξαιρέσεις [1].

* Macedonian dαnοs δάνος ( «θάνατος», από PIE * dhenh2-«να φύγουν»), συγκρίνει Αττική θάνος thαnos
* Macedonian abroϋtes ἀβροῦτες ή ἀβροῦ Ϝ ες abroϋwes σε αντίθεση με την αττική ὀφρῦς ophrϋs για «φρύδια»
* Macedonian Βερενίκη Berenνkē έναντι Αττικό Φερενίκη Pherenνkē, «που φέρει τη νίκη»
* Macedonian ἄδραια adraia φωτεινό καιρικές συνθήκες ( '), συγκρίνει Αττική αἰθρία aithrνa, από PIE * h2aidh -
* Macedonian βάσκιοι bαskioi ( «fasces»), σακί δέρμα Αττική φάσκωλος phαskōlos », από PIE * bhasko
* Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο 7,73 (περίπου 440 π.Χ.), οι Μακεδόνες ισχυρίστηκαν ότι είχαν ζητήσει οι Phryges Brygoi προτού μεταναστεύσει από την Θράκη στην Ανατολία (γύρω στο 1200 π.Χ.).
* Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, Moralia [2] Μακεδόνων χρήση «β» αντί του «pH», ενώ β Delphians χρήση »στη θέση του« p ».
* Macedonian μάγειρος mαgeiros ( «χασάπης») ήταν ένα δάνειο από δωρικό στην Αττική. Vittore Pisani πρότεινε τελικά ένα Macedonian προέλευσης για τη λέξη, η οποία θα μπορούσε τότε να είναι ανάλογες με μάχαιρα mαkhaira μαχαίρι ( « ',


Οι λέξεις που γνωρίζουμε τα περισσότερα είναι περίπου ίδιες με αυτές που ελληνική, μόλις differnt προφορά σε επιστολές που είναι πολύ στενά συνδεδεμένα, όπως (V και Β, ΣΤ και V, Dh and Th)

Δανος - Θανος
αβρουτες - οφρους (φωνητική ορθογραφία)
Βερενικη - Φερενικη
αδραια - αιθρια
βασκιος - φασκωλος



Περισσότερα Αρχαία λόγια Σλαβομακεδόνικα, διασκεδάστε ... Ι dont πιστεύω πολύ περισσότερα από αυτά τα λόγια επέζησε ..

* Ἄγημα αgēma, «εμπροσθοφυλακή, φύλακες» (4 φορές μόνο στο Macedon ~ 200 π.Χ.) [38] (Attic ἄγω αgτ μολύβδου, drive PIE * ag-)
* Ἀρχικερδέμπορος archikerdemporos πρόεδρος της συντεχνίας των εμπόρων (hapax) [39] (επίθετο Kerdemporos του Ερμή Orph.H.28.6.
* Βλουρεῖτις Bloureitis επίθετο της Αρτέμιδος. (Σκύδρα 106 AD, hapax) [40]. LSJ: Φιλωρεῖτις Philτreitκs. Αγροτέρας Αρτέμιδος (Huntress [41]), Gazoreitis (από Gazoros, βόρεια της λίμνης Κερκίνης), Bloureitis (λάτρης του βουνού). phil-+ oros, βουνό ouros.
* Δάῤῥων Darrhτn μικρό θεό της ίασης
* Ἐδέατρος edeatros ως archedeatros? «Δοκιμαστικά», (Αττική thaliarchos) Πτολεμαίος ο Σωτήρ πρώτη edeatros διορίζονται από Alexander (See Athenaeus) [42] (3 επιγραφές, όλες σχετικές με αργά Πτολεμαίους) [43]
* Ἑταῖροι hetairoi, σύντροφος ιππικό μετά από 350 π.Χ. [44] (Αττικό hetaξroi, σύντροφοι) PIE * swe-t-aro <επίθεμα μορφή * swe)
* Κότθυβος kotthubos μη μεταλλικών πανοπλία. (Αμφίπολη - ca.200 π.Χ., hapax) [45]. (Cf.Attic kosumbos, περιθωριακοί, hairnet) (Hesych. κοσύμβη kosumbe Κρητική μικρή ασπίδα, ἀνάδεσμα, anadesma, επίδεσμος, ἐγκόμβωμα, enkomboma, προς τα έξω διακοσμητικά ένδυμα, Αιγύπτιος περίζωμα perizoma ζωνάρι. Σχετικά με το στρατιωτικό διάταγμα της Αμφίπολης, βλ. Φάλαγγα, τελευταία παράγραφος .
* Κυναγίδας επίθετο Kynagidas του Ηρακλή. (Αττική kynegos Δωρική kynagos Hunter) που βεβαιώνεται σε 14 επιγραφές από διάφορα σημεία της Μακεδονίας από το 4ο αιώνα π.Χ. έως 2ο μ.Χ. αιώνα. Κυναγὼ Kynago επίθετο της Αρτέμιδος, που βεβαιώνεται δύο φορές. (Προστατευτικά των κυνηγών). Παλαιότερο επιγραφή της Βέροιας - ca. 350-300 π.Χ. [46] (ορθογραφία σε μια επιγραφή, Kounagidas)
* Κνῖμα ή κνίμα knima (γραμμή 17 βλ. trakylion παρακάτω).
* Macedonian μήνες, εκ των οποίων Dystros και Gorpiaios δεν έχουν εμφανή ετυμολογία.
* Νεύω προσεύχονται neuo (Θεσσαλικό nebeuo [47]) (Αττικό euchomai) (Αττική νεύμα neuo, κλείστε το μάτι). Βεβαιώνεται ως θηλυκό παρελθόν ρήματα σε γυναίκες archineusasai Berenika και Αλεξάνδρα Argaiou, Kala Thea neusasa [48].
* Πελιγᾶνες peligβnes Macedonian γερουσιαστές, (wiki peliganes)
* Pyrokausis πυρόκαυσις (9 φορές σε 2 επιγραφές ~ 200 π.Χ.) [49] (πρόσθετες σχέδιο, στρατιωτική προσλήψεων ανά οικογένεια. Κάθε οικογένεια εφόσον ο ένας στρατιώτης.
* Σάρισσα sαrissa (σάρισα sarisa βεβαιώνεται hapax με ένα ή στο στρατιωτικό διάταγμα της Αμφίπολης [50]), μια μακρά τούρνα που χρησιμοποιείται από την Macedonian φάλαγγα (ο Θεόφραστος, ο Πολύβιος? Άγνωστη ετυμολογία - Blumenthal [51] αναπλάθει * skwrvi-entia-σε μια ρίζα για «κομμένα», αλλά αυτό είναι κερδοσκοπική? ίσως (αττική σαίρω sairτ για να δείτε τα δόντια, χαμόγελο σαν σκυλί, ESP. στην περιφρόνηση ή κακία), (σαρόω-ῶ saroτ sweep clean, wipe out, sarτsis σαρωτικές, μακριά sarτtron σκούπα), (sarτnis ένα παλιό κούφια δρυς)
* Σκοῖδος διαχειριστής skoidos, γραμματέας, Κοσμήτορα (Elimeia-τέλη του 4ου-μέσα του. 3ος αι π.Χ.) [52] PIE * skei-«για τον περιορισμό, βλέπε split». Ελληνική σχιζοφρενής «να χωρίσει», αίνιγμα schedos », schediazo αυτοσχεδιάζουν λιθουανική skedzu» κάνει λεπτό, ξεχωριστό, χάσμα », Λατινική scindere« να χωρίσει », Gothic skaidan, Ο.Ε. sceadan «να χωρίσουν, ξεχωριστή» [53] hat. skoidion LSJ «διαλεκτική για skiadion.
* Συνοπλᾶνες synoplβnes συν-αγωνιστές (2nd/3rd c.AD) [54] (singular: συνοπλὰν synoplan ή σύνοπλας synoplas) (Αττική synoploi, synoplos) syn-+ οπλίτες hoplon
* Τρακύλιον trakylion ((.. της διόδου μεταξύ των δύο ποταμών trakylia ... .. βουνά ..))[ 55]
* Ὑπασπισταὶ hypaspistai (τους υπό ασπίδα, hypo-+ aspis) (wiki Hypaspists) (6 φορές το Μακεδόνα) [56]
* Ψευδάνωρ Pseudanτr επίθετο του Διονύσου, (wiki Pseudanor)

[Επεξεργασία] Macedonian επιρροή στην Κοινή

Η φράση του Αθήναιος (3.122.a) makedonizontas t 'oida ΠΟΛΛΟΥΣ tτn Attikτn dia tκn epimixian (γνωρίζω επίσης από πολλούς συγγραφείς που χρησιμοποιούν αττικού Macedonian λόγω των προσμίξεων) μπορεί να αναφέρεται σε Macedonian λεξιλόγιο [57] ή μάλλον μιλώντας σε μορφές της Κοινής [58]. Διάφορες λόγια του αττικού άλλαξαν σημασία που έχουν στην Ελληνιστική περίοδο? μερικά από αυτά οφείλονται σε Macedonian επιρροή [59].

* Παρεμβολή parembolκ (Αττικό παρεμβολής) (καταυλισμό Σλαβομακεδόνικα, στρατώνες), μια λέξη που βεβαιώνεται ως στρατόπεδο 6 φορές σε Επιγραφική και 2 φορές στη Νέα Testament.Phrynichus καλεί το δεινῶς Μακεδονικὸν πολύ Macedonic.Parembole ήταν επίσης το όνομα των διαφόρων τοπωνυμίων ελληνιστικής. (Wiki Parembole)
* Ῥύμη rhumκ (Αττικό βιασύνη, εκδήλωση, flux) (λωρίδα Σλαβομακεδόνικα, σοκάκι, δρόμος), μια λέξη που βεβαιώνεται με τη δεύτερη έννοια 3 φορές σε Επιγραφική και 2 φορές στην Καινή Διαθήκη.

[Επεξεργασία] Ησύχιος Γλωσσάρι

Τα παρακάτω λόγια του άγνωστη ημερομηνία, από την ενιαία χειρόγραφο Ησύχιος, επισημαίνονται ως Macedonian.For τα λόγια του Macedonian Amerias, βλέπε γλωσσάριο της Amerias.Terms που εμφανίζονται σε επιγραφική μεταφέρονται πάνω.

Τριαντάφυλλα Amaranta * ἄβαγνα abagna »(unwithered)» (Αττικό ῥόδα Rhoda, Αιολική τριαντάφυλλα Broda βρόδα). (LSJ: ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ unfading.Amaranth λουλούδι. (Αιολική ἄβα ABA «νεανική prime '+ ἁγνός hagnos« καθαρό, αγνό, unsullied) ή επίθετο aphagna από τον καθαρισμό aphagnizo »[60]. abagnon Αν είναι η κατάλληλη ονομασία για rhodon τριαντάφυλλο, τότε θα είναι ανάλογες με περσικό τσάντα,« κήπο », δέντρο Gothic bagms» και ελληνικά bakanon «λάχανο-σπόροι». Τέλος, Φρυγία δανεισμός είναι πολύ δυνατή, αν σκεφτούμε την περίφημη Κήποι του Μίδα, όπου αναπτύσσονται τα τριαντάφυλλα του εαυτού τους (βλ. Ηρόδοτο 8.138.2, Athenaeus 15,683)
* Ἀβαρκνᾷ abarknai κομᾷ † τὲ Μακεδόνες Text Corrupted (komai;, ἄβαρκνα abarkna πείνα, πείνα.
Ρίγανη * ἀβαρύ abarϊ »(Hes. ὀρίγανον origanon) (LSJ: βαρύ barϊ άρωμα που χρησιμοποιείται στο θυμίαμα, Αττική βαρύ barϊ« βαρύ ») (LSJ amarakon γλυκό Origanum Majorana) (Hes. για origanon ἀγριβρόξ agribrox, ἄβρομον abromon, ἄρτιφος artiphos, κεβλήνη keblκnκ)
* Ἀβλόη, ἀλογεῖ abloē, alogei Κείμενο Corrupted † <ἀβλόη> · σπένδε Μακεδόνες [<ἀλογεῖ> · σπεῖσον Μακεδόνες] spendτ)
* Ἀβροῦτες ή ἀβροῦ Ϝ abroϋtes ες φρυδιών abroϋwes »(Hes. αττικό ophrϋs ὀφρῦς ACC. Πλ., Ὀφρύες nom ophrϊes., PIE * bhru-) (bruvis λιθουανική, Περσικός abru) (Koine ophrudia Ελληνικά, Νέα Ελληνικά φρύδια frydia)
* Ἀγκαλίς ankalis Αττικός »βάρος, βάρος, δρεπανοκυτταρική Macedonian« φορτίο »(Hes. Αττικό ἄχθος αkhthos, δρέπανον drιpanon, όπλα δέσμη LSJ αττική ankalνs ἀγκαλίς», ή σε πλ. Ἀγκάλαι ankαlai »(του σώματος), ἄγκαλος αnkalos» αγκαλιά, δέσμη », η λυγισμένο ἀγκάλη ankαlē» ή «κάτι στενά enfolding», όπως τα όπλα της θάλασσας, PIE * ank 'για να λυγίσει ») (Oppianus.C.1.155 δοντιού ἀγκυλίς ankylis».)
* Ἄδδαι πόλων addai ενός άρματος ή αυτοκίνητο, κορμών (Αττικό ῥυμοὶ rhumoi) (Αιολική usdoi, Αττική ozoi, κλαδιά, κλαδάκια) PIE * H ₂ σ-sd-o-, branch
Καθαρό ουρανό * ἀδῆ ade »ή« το ανώτερο του αέρα »(αιθέρας ουρανός Hes. ouranσs οὐρανός», LSJ και Pokorny αττική aithēr αἰθήρ », το ανώτερο, καθαρό ουρανό καθαρότερη αέρα», εξ ου », τον ουρανό»)
* Ἄδισκον φίλτρο adiskon, κοκτέιλ (Αττική kykeτn)
Ο καιρός είναι καλός * ἄδραια adraia », ανοικτό ουρανό» (Hes. Αττικό aithrνa αἰθρία, PIE * aidh-)
* Ἀέροπες φυλή Aeropes (wind-αντιμετωπίζουν) (aero-+ Opsis (opos aerops, Βοιωτίας όνομα για την Merops πουλί)
Σπονδυλική στήλη * ἀκόντιον akontion ή σπονδυλική στήλη, κάτι ραβδώσεις όπως η σπονδυλική στήλη: κορυφογραμμή του λόφου ή βουνού (Αττικό rhachis) (Αττική akontion δόρυ, ακόντιο) (Αιολική akontion μέρος των στρατευμάτων)
* Ἀκρέα κορίτσι akrea (Αττικό κόρη korκ, kourκ Ιωνική, Δωρική / Αιολική kora, Arcadian korwa, Λακωνική kyrsanis (Ἀκρέα, επίθετο της Αφροδίτης στο Κύπρος, αντί της Akraia, σχετικά με το ύψος).
* Ἀκρουνοί akrounoi «nom πέτρες όριο». pl. (Hes. ὃροι hσroi, LSJ Attic ἄκρος αkros »στο τέλος ή άκρο», από το σημείο ἀκή ake », άκρη», PIE * ak κορυφής », το σημείο» ή «απότομη»)
Κάπρος * ἀλίη alνē »ή Boarfishes Βασιλάκης, κότα» (Αττικό Κάπρος) (PIE * ol-/ * el-"κόκκινο, καφέ" (στα ζώα και τα ονόματα δέντρο) [61] (Homeric ellos fawn, Αττική ελάφια elaphos, alkκ elk)
* Ἄλιζα Aliza (επίσης alixa) «Λευκή Poplar '(Attic λεύκη leϊkē, Θεσσαλικό alphinia, LSJ: ἄλυζα, aluza alypum Globularia) ελάτη (Pokorny Attic ἐλάτη elαtē», ερυθρελάτη', PIE * ol-, * el-, P. GMC . και alder Span. Aliso ')
* Ἄξος ξυλείας Αξού »(Hes. Αττικό ὓληhulκ) (κρητική δωρικό ausos Αττικό Άλσος άλσος λίγο δάσος. (PIE * os-ash δέντρο (OE.ζsc τέφρα δέντρο), (Greek.οξυά Οξυά, αλβανική ah, οξιά), ( Αρμενίων. Haci τέφρα δέντρο)
* Ἀορτής aortκs, swordstrap «ξιφομάχος» (Hes. ξιφιστής? Σπαθί του Ομήρου ἄορ αor »? Αττικός ἀορτήρ aortēr», σύγχρονη ελληνική αορτήρ aortνr 'riflestrap'? Ως εκ τούτου, η αορτή) (Σύμφωνα με Σουΐδας: Πολλοί λένε τώρα οι ἀβερτὴ σακίδιο abertκ αντί του aortκ. Τόσο το αντικείμενο και τη λέξη [είναι] Σλαβομακεδονικά.
* Ἀράντιδες Αrantides Ερινύες (σε dative ἀράντισιν ἐρινύσι) (Arae [62] όνομα για Ερινύες, arasimos καταραμένο, araomai επικαλούνται, κατάρα, προσεύχονται ή rhantizτ πασπαλίζουμε, καθαρίζει.
Καλύβα κολύμβησης * ἄργελλα argella ». Υπόγεια κατοικία Κιμμέριος ἄργιλλα ή argila »(Ephorus σε Strb. 5.4.5) PIE * areg-? Δανεισμό σε βαλκανικές χώρες της Λατινικής και της Ρουμανίας έδωσε argea (pl. argele)," ξύλινη καλύβα ", dialectal (Banat) arghela" ιπποτροφείο " )? cf. Σανσκριτικά argalā 'μάνταλο,, βίδα «παλαιό αγγλικό reced" κτίριο, το σπίτι ", αλβανική argλsh" Harrow, αργό γέφυρα του crossbars, αργού σχεδία που υποστηρίζονται από κύστεις δέρμα "
* Ἀργιόπους eagle argiopous »(άμεση LSJ αττικό argνpous ἀργίπους»-ή λευκής, footed 'PIE * hrg'i-pods
* Ἄρητος επίθετο Arētos ή εναλλακτική του Ηρακλή (Ares-like)
Αναψυχής * ἀρκόν Arkon », απραξία» (LSJ Attic argσs ἀργός «τεμπέλης, nom αδρανής». Τραγουδούν., Ἀργόν acc.)
* Ἀρφύς arhphys (Αττικό ἱμάς ιμάντα himas, σχοινί), (καλώδιο harpedτn ἁρπεδών, νήματα? Ἁρπεδόνα Ρόδου, τη Λίνδο ΙΙ 2,37).
* Ἄσπιλος torrent aspilos »(Hes. kheνmarrhos χείμαῤῥος, Αττική ἄσπιλος αspilos» δεν λεκέ, πεντακάθαρα, καθαρό »)
* Βαβρήν οινολάσπη babrκn του ελαιολάδου (LSJ: βάβρηκες ούλα babrκkes, ή τα τρόφιμα στα δόντια, βαβύας λάσπη babuas)
* Βαθάρα bathara pukliκ (Macedonian), purlos (Athamanian) (unattested? Ίσως τροφίμων, atharκ χυλό, σιτάρι pyros)
* Βίῤῥοξ birrhox πυκνό, πάχους (LSJ: βειρόν beiron)
* Γάρκα ράβδο garka (Αττικό charax) (EM: άξονας garkon-pin) (LSJ: ράβδος garrha)
* Γόλα Gola ή έντερα goda, έντερα (cholades Homeric) PIE: ghel-OND-, ghol-n • d-στομάχι? Σπλάχνα [63]
ACC χοίρου * γοτάν Gotan ». τραγουδούν. (PIE * gwou-«θηρίο βοοειδή», (Αττική βοτόν botσn », στη βόσκηση πληθυντικό βοτά botα« ζώα ») (Λακωνική grτna σπείρουν θηλυκός χοίρος, και πλ. Grτnades) (LSJ: goi, goi, να μιμείται τον ήχο της χοίροι) (goitasheep ή χοιρινό)
* Γυλλάς είδος gyllas του γυαλιού (gyalas ένα φλιτζάνι Μεγαρέων)
* Γῶψ gτps pl. γόπες macherel (Αττικό koloios) (LSJ: skτps ένα ψάρι) (Νέα Ελληνικά γόπα γόπα pl ψάρια. γόπες)
* Δαίτας σερβιτόρος εστίασης daitas (Αττική daitros
* Δάνος θάνατος danos », θάνατος (Hes. αττικό thαnatos θάνατος», από θαν root-από-), PIE * dhenh2-«να φύγουν, δανoτής danotκs (καταστροφή, πόνος) Σοφοκλής Lacaenae fr.338 [64]
(Δολοφόνος * δανῶν Danon »Αττικό θανών Thanon νεκρός, παρελθόν μετοχή)
* Δάρυλλος δρυς darullos »(Hes. Αττικό drϋs δρῦς, PIE * Doru-)
* Δρῆες drκes ή δρῆγες drκges μικρά πουλιά (Αττικό strouthoi) (Ηλείων deirκtκs δειρήτης, strouthos, Nicander.Fr.123.) (LSJ: διγῆρες digκres strouthoi, δρίξ strouthos Drix)
* Δώραξ σπλήνα dτrax, splκn (Αττική θώραξ στήθος thτrax, corslet
* Ἐπιδειπνίς epideipnis Macedonian επιδόρπιο
* Ζειρηνίς επίθετο Zeirκnis ή εναλλακτική λύση για την Αφροδίτη (Seirκnis Siren-like)
* Ἠμαθία Κmathia πρώην όνομα της Μακεδονίας, την περιοχή της Ημαθίας από μυθολογικά Emathus (Ομηρική άμαθος κmathoessa, ποτάμι-αμμώδες έδαφος, PIE * samadh [65]. Γενικά, η παράκτια Κάτω Μακεδονίας, σε αντίθεση με τα ορεινά λιβάδια Άνω Macedonia.For (me - 2, met-να δρέψουν), see Pokorny [66].
* Θαῦλος επίθετο Thaulos ή εναλλακτική του Άρη (Θαύλια Thaulia «φεστιβάλ στη δωρική Τάραντα, θαυλίζειν thaulizein» για να γιορτάσει όπως Δωριείς », Θεσσαλικό Ζεὺς Θαύλιος Thaulios Δία, το μόνο που βεβαιώνεται στο επιγραφική 10 φορές, Athenian Ζεὺς Θαύλων Δία Thaulτn, αθηναϊκής οικογένειας Θαυλωνίδαι Thaulτnidai
* Θούριδες Thourides Νυμφών Μούσες (Ομηρική thouros βιασύνη, ορμητικά.
* Ἰζέλα επιθυμία IZELA, καλή τύχη (Αττικό agathκi tychκi) (Bale Δωρική, abale, zele Αρκαδική) (Αγάθων Delton κρητική) [67] ή Θρακικό κρασί zelas.
* Ἴλαξ νlax «η πουρνάρια, αείφυλλα ή Scarlet δρυς» (Hes. Αττικό prξnos πρῖνος, Latin ilex)
* Ἰν δέᾳ το μεσημέρι DEA (Αττικό endia, mesκmbria) (επίσης στην Αρκαδική αντί του αττικού en)
* Κἄγχαρμον kancharmon έχοντας τη λόγχη μέχρι τὸ τὴν λόγχην ἄνω ἔχον (Hes. ἄγχαρμον ancharmon ἀνωφερῆ τὴν αἰχμήν <ἔχων> Ibyc? Στες;) που έχουν πάνω από το σημείο της δόρυ)

(κἄ, Crasis) kai και, μαζί, ταυτόχρονα + anτ up (anτchmon προτρεπτικός password)

* Κάραβος karabos
κρέας o πύλη Macedonian », πόρτα» (πρβλ. karphos κάθε μικρό ξηρό σώμα, κομμάτι ξύλου (Hes. Αττικό «ψητό πάνω κάρβουνα»? ελάφι αττική karabos «σκαθάρι» καραβίδες? '?' ελαφρύ πλοίο »? συνεπώς σύγχρονης ελληνικής καράβι karαvi)
ελάφι o »τα σκουλήκια σε ξηρό ξύλο» (Αττικό '-σκαθάρι, κέρατα σκαθάρι? αστακοί »)
καραβίδες ένα πλάσμα o «θάλασσα» (Αττικό », φραγκοσυκιές μαλακόστρακο? stag-beetle ')
* Καρπαία karpaia Θεσσα-Macedonian μιμούνται στρατιωτική χορού (βλέπε επίσης Carpaea) Ομηρικά karpalimos γρήγορη (για τα πόδια) πρόθυμο, αρπακτικό.
* Κίκεῤῥοι kν [k] erroi «χλωμό αυτά (;)» (Hes. Αττικό ὦχροι ōkhroi, PIE * kiker-'pea') (LSJ: kikeros κροκόδειλος γης)
* Κομμάραι kommarai ή komarai καραβίδες (Αττικό karides) (LSJ: kammaros ένα είδος του αστακού, Epicharmus.60, Sophron.26, Rhinthon.18: - επίσης kammaris, Galen.6.735 Idos.) (Komaris ένα Epicharmus.47 ψάρι. )
* Κόμβοι komboi 'γομφίοι »(Αττικό γομφίοι gomphioi, ΔΗΜ.. Του γόμφος gomphos' ένα μεγάλο, σφηνοειδή μπουλόνι ή νυχιών? Κάθε ομολογία ή πρόσδεση», PIE * gombh-)
* Κυνοῦπες kynoupes ή kynoutos φέρει (Ησύχιος kynoupeus, knoupeus, knτpeus) (σκυλί kunτpκs όψης) (knτps ESP κτήνος. Φίδι αντί του kinτpeton, τυφλά ACC. Zonar (από knephas σκούρο) (εάν (knτdκs kynoutos θηρίο knτdalon)
* Λακεδάμα lakedαma ὕδωρ ἁλμυρὸν ἄλικι ἐπικεχυμένον withalix αλμυρό νερό, το ρύζι, σιτάρι ή ψάρια-σάλτσα. Σάλτσα (Cf.skorodalmκ »ή τουρσί που αποτελείται από άλμη και σκόρδο»). Σύμφωνα με Albrecht von Blumenthal, [51]-ama αντιστοιχεί σε αλμυρή αττικό ἁλμυρός halmurσs »? Κρητική δωρικός hauma για το αττικό Halme? Laked-είναι ανάλογες προς Proto-Germanic * lauka [68] πράσα, που ενδεχομένως συνδέονται είναι Λακεδαίμων Laked-aνmōn, το όνομα του Σπαρτιάτη γης.
Ρεύμα * λείβηθρον leνbēthron »(Hes. Αττικό rheξthron ῥεῖθρον, επίσης λιβάδιον libαdion,« ένα μικρό ρέμα », ΔΗΜ.. Του λιβάς libαs? PIE * lei, 'στο ρεύμα»)? Τυπική ελληνική παραγωγική κατάληξη-θρον (-thron) ( Macedonian τοπωνύμιο, Πιέρια Leibethra τόπος / τάφος του Ορφέα)
* Ματτύης είδος mattuκs των πτηνών (ματτύη mattuκ κρέας σε ένα επιδόρπιο των Θεσσαλών Macedonian ή προέλευσης) (ρήμα mattuazo να προετοιμάσει την mattue) (Athenaeus) [69]
* Παραός αετός paraos ή είδος του αετού (Αττικό αετός, Παμφυλιακή aibetos) (PIE * por-'going, χωρίο «+ * awi-») πτηνό »(ελληνική para-' δίπλα '+ Hes. Άνεμος aos) (Μπορεί να υπάρχουν τα τρόφιμα, στην Lopado ... pterygon)
* Περιπέτεια περιπέτεια ή περίτια peritia Macedonian φεστιβάλ στην Peritios μήνα. (Περί κείμενο Ησύχιος [πε] τ [ε] ια)
* Ῥάματα τσαμπί από σταφύλια rhamata (rhagmata Ιωνικό, rhages Κοινή rhτgmata, rhτges, rhax rhτx)
* Ῥοῦτο rhouto αυτό (neut.) (Attic τοῦτο touto)
* Ταγόναγα tagonaga Macedonian ίδρυμα, διοίκηση (Θεσσαλικό ταγὸς διοικητής tagos + ἄγωagτ μολύβδου)

[Επεξεργασία] Πηγές

* Αἰγίποψ aigipops αετός (EM 28,19) (κατσικίσιο-eater aix, τον ¶ γιο + πέψη pepsis) (Cf.eagle χελώνα chelτnophagos-eater)
* Ἀνακροταλίζω anakrotalizτ ανελκυστήρα μέχρι και την απεργία μαζί, χειροκροτούν με πάθος (Αττικό ἀνακροτέω anakroteτ) επιστολή Hippolochus ». Athenaeus.4.129c ἀνεκροταλίσαμεν τὸν νυμφίον [70] που χειροκρότησαν το γαμπρό
* Argyraspides ἀργυρὰσπιδες (wiki Argyraspides) chrysaspides και chalkaspides (χρυσά και χάλκινα-θωράκιση)
* Ἀσθέταιροι asthetairoi (wiki Asthetairoi) (AST-των πόλεων, της ποιότητας)
* Ἄσθιπποι asthippoi ελίτ ιππικό
* Βάζω bazτ μιλήσω, να πω (Αττική σε ποιητικό χρήση μόνο) (πρβλ. phaskτ phτ) Eustathius αναφέροντας Heracleides Od. pp.375-376 ,1654,19-20 (Poetic baxis αινιγματικός λέγοντας, φωνή)
* Βύκτας buktas άνεμο (EM 179,3 από Δίδυμος sv Αφροδίτη), συγκρίνοντας phusaτ χτύπημα) (Αττικό άνεμος άνεμος) (Homeric βύκτης buktκs πρήξιμο, blustering, για την αιολική ενέργεια, buktaτn anemτn Od.10.20) (τυφώνας buktκs, Lycophron.738, 756)
* Δράμις dramis ένα Macedonian ψωμί (Θεσσαλικό daratos ψωμί) (Athamanian ψωμί dramix. (Athenaeus) [71].
* Καυσία καυσία αισθάνθηκε καπέλο που χρησιμοποιούνται από τους Μακεδόνες, που αποτελούν μέρος του εμβλήματα των βασιλέων.
* Κισσύβιον kissybion ξύλινο φλιτζάνι Μαρσύα (σκύφος kissybion Αιολική) Athenaeus XI 477a
* Klinσtrokhon κλινότροχον, σύμφωνα με τον Θεόφραστο ένα είδος σφενδάμνου σε Στάγειρα, Pokorny Attic gleξnon γλεῖνον), LSJ: γλῖνος glξnos ή γλεῖνος gleξnos, Κρητικό σφενδάμι, Acer creticum », Thphr.HP3.3.1, 3.11.2.
* Κοῖος Κοίος αριθμό (Athenaeus [72], όταν μιλάμε για Κοίος, η Τιτάν των πληροφοριών? Και οι Μακεδόνες χρήση Κοίος ως συνώνυμη με ΑΡΙΘΜΟΣ (LSJ: koeτ σήμα, αντιλαμβάνεται, ακούει koiazτ υπόσχεση, Hes. Συνθέτουν sv κοίασον, σύνθες) (Laocoφn , thyoskoos παρατηρητής των θυσιών, akouτ ακούσουμε) (Όλα από ρίζα PIE * keu [73] για την ανακοίνωση, παρατηρούν, αισθάνονται? να ακούσει.
* Κοριναῖος korinaios κάθαρμα (Αττικό nothos, skotios) Marsyas.24J. (Κύρνος kyrnos με Φώτιος) (Παρθένιος Λακωνική)
* Πεζέταιροι pezetairoi (wiki Pezhetairoi) (Αττική πεζοί, πεζομάχοι) (Αιολική πέσδοι)
* Πύδνα Pϊdna, Πύδνα τοπωνύμιο (Pokorny [74] Αττική πυθμήν puthmēn «από κάτω, μόνο, βάση του σκάφους«? PIE * bhudhnā? Κάτω αττική πύνδαξ pύndax »του πλοίου») (κρητική, Pytna [75] Hierapytna, Ιερά Pytna [ 76].
* Σίγυνος sigynos δόρυ (ΚΥΠΡΟΥ sigynon) (sibyne Ιλλυρικά) (Καταγωγή: Ιλλυριών acc. Fest.p.453 να Λ., επικαλούμενη Ennius) (Cyprian acc. Με τον Ηρόδοτο και τον Αριστοτέλη [77] Il. Cc., Scythian acc. Να Sch.Par.AR4.320 (πρβλ. 111)
* Σφύραινα sphuraina, σφυρί-sphyraena ψάρια (Strattis, Makedones (fr. 28) [48] - (Attic.κέστρα, kestra) (cestra, βελόνα-ψάρια (σύγχρονη ελληνική σφυρίδα ψάρι, σφυρίδα)
* ὐετής uetκs του Μαρσύα το ίδιο έτος (Αττικό autoetκs, Poetic oietκs)
* Χάρων λιοντάρι charτn (Αττική / Ποιητική έντονος, για λιοντάρι, αετός αντί charopos, Χάροπος φωτεινά-eyed) (Χάρων (μυθολογία))

estimate-ετοιμαστείτε

β.ρ.                 μ.λ              ετοιμαστειτε                                             π.π
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
Οι δυνάμεις , η ΖΩΤΙΚΕΣ δυνάμεις, εγκαταλείπουν τον πλανήτη μας . Όσοι δεν βρίσκονται μέσα σε όχημα . (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ) πρέπει να βιαστούν, στρεφόμενοι στο εσωτερικό δυναμικό τους.
Μηνάμε μόνοι...