ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ 3 O ένας μέσα σε όλους & Όχι το αντίθετο


.............................................ΦΥΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝΦΥΣΗ
..-Για λεγε ...
-στην φύση κάθε εκδήλωση ατομικής ανωτερότητας, συμβαίνει στην ώρα της, και εξυπηρετεί το σύνολο . Πχ. Δεν πάνε μπροστά τα θηλυκά ελάφια που ενδέχεται να κυοφορούν όταν απέναντι περιμένουν πεινασμένα λιοντάρια, σε μια διαδρομή γεια αναζήτηση της τροφής η τόπου για να γεννήσουν από εποχιακούς λόγους, πάντα τα ποιο θαρραλέα , τα ποιο ανώτερα, θυσιάζονται για να σωθούν τα υπόλοιπα και να διαιωνίσουν με ασφάλεια το είδος τους..
...Μην νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό απ αυτά όταν στήνουμε ανδριάντες και όταν φωνάζουμε ' ΖΕΊΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΉΣ” .Διότι όλα τα ηρωικά πλάσματα ζουν μέσα απ το είδος τους Είναι αυτό το σύνολο το Εγώ τους κι όχι το μοναδικό τους σώμα. . Όταν μια ψυχή βλέπει πέρα απ το ατομικό της συμφέρων το προσφέρει στο συνολικό συμφέρων γιατί σφραγίζεται με μητρική στοργή προς αυτό . Το πονά και το σκέπτεται και δίνη και την ζωή του γι αυτό. Όταν μία ψυχή γεμίσει απ τον ανθρώπων την αγάπη και τον θαυμασμό ενώνεται κυριολεκτικά με το είδος της και χάνεται μέσα σε αυτό.



  • Στην φύση αυτός που υπερισχύει δεν είναι αυτός που με πανουργία και δόλο δηλητηριάζει τον ανταγωνιστή του, μα αυτός που εν δυνάμει στέκεται απέναντι στους ανταγωνιστές του, διότι το μεγαλύτερο θάρρος του ενός συγκλονίζει τις μάζες είτε είναι κομμούνες είτε κοινοβούλια είτε αναρχικά στρατόπεδα η θρησκευτικές οργανώσεις , πάντα ξεχωρίζει ο ποιο δυνατός σε γνώση και δύναμη. ..







  • Κι αυτό είναι αποτέλεσμα γενεσιουργικό. Και αφορά όλα τα είδη ύπαρξης και ενδεχομένως την ίδια.







  • Σε μας κατά τα φαινόμενα και την ιστορία αυτός που υπερισχύει είναι ο πονηρός, επίσης δεν έχουμε γνωρίσει ζώα να προδίδουν το είδος τους τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι. Οι ιστορία μας είναι γεμάτη δολοπλοκίες, πανουργίες και λεηλασίες . Όμως κατά την γνώμη μου αυτές οι αισχρές καταστάσεις δεν προσβάλουν τον νόμο, αντίθετα τον προάγουν βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το ηρωικό στοιχείο να ξεπερνά τα όρια του αποτίοντας σεβασμό από κάθε νοήμονα ύπαρξη.








  • ..................................................................................................................................







  • Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά , αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα είναι τις συνθήκες κάτω απ τις οποίες γίνονται , γεννιόνται, τον τόπο και τον χρόνο. Μας διαφεύγει ότι παύουν , ότι δεν αποτελεί συνεχώς, ο ηρωισμός, κατάσταση ενός ατόμου, μα αλλάζει , εξελίσσεται και παύει.΄ όπως λειτουργεί ο ύπνος για τον οργανισμό του , και όπως λειτουργεί ο θάνατος για την ζωή του.







  • Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε αυτές τις αλλαγές όσο στηριζόμαστε, η μπερδεύουμε την ζωή με τις συνήθειες μας







  • ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ







  • Ο ρυθμός που δίνουν στην ζωή μας οι μηχανές, συρρικνώνει την αντίληψη μας για τον πραγματικό χρόνο, γιατί στηρίζεται σε δεσμευμένο χρόνο, αυτόν τον ενσωματωμένο στις κάθε είδους κατασκευές..







  • Εκ τον προτέρων βρισκόμαστε στην θέση να διαπιστώνουμε η να απορρίπτουμε των προγενέστερων τις ανακαλύψεις και αυτό κάνει κάθε γενιά. Έτσι έχουμε στριμώξει την πραγματικότητα σε ένα τεράστιο λάθος γιατί επάνω σε αυτό στηρίχτηκαν πωλών ανθρώπων οι προσδοκίες , τα όνειρα και η ίδια η ζωή τους.







  • Πολλές εφευρέσεις που θα άλλαζαν τελείως τον τρόπο ζωής και θα βοηθούσαν ίσως, στην διάλυση κάθε αυταπάτης για αυτήν, είναι παροπλισμένες, ενώ άλλες εντελώς θαμμένες..







  • Αποχτήσαμαι ισχυρές συνήθειες και έναν μεγάλο φόβο μη και τις χάσουμε. Χρειάστηκαν πολλές ζωές, χρόνος και κόπος για να στήσουμε τις δικές μας “πυραμίδες” για τους μελλοντικούς αρχαιολόγους. .Σίγουρα αποτελούμε παράδειγμα τις ανικανότητας να απελευθερώσουμε το είδος μας απ την σκλαβιά της συνήθειας του παρελθόντος.







  • Όσο στηριζόμαστε στις φωτιές και στις πυρηνικές τρακατρούκες ούτε ένα βήμα δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε προς τους γειτονικούς μας κόσμους.