ΑΚΑΘΑΡΤΗ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΥΚΟΤΙ
Η δυσαρέσκεια ή η αδιαφορία, η πίκρα, η υπνηλία, η ζήλια, ο φθόνος, η κακία, σε βαθμό που να μπορεί κανείς να σκοτώσει και να θάψει, η φλεγμονή της των χειλιών, προέρχονται από τον μεσημβρινό του Ήπατος, του οποίου τα κύματα είναι πολύ ισχυρά.
Μια κόπωση, μια δυσκολία στο βάδισμα, το ευερέθιστο, η θλίψη, η ανάγκη για πράγματα, η αγένεια, οι ταχυκαρδίες, η έλλειψη επιθυμίας για ομιλία που σε σπρώχνει να στραφείς προς τον εαυτό σου, το τρέμουλο, όλα αυτά δείχνουν ότι τα κύματα αυτού του μεσημβρινού είναι πολύ αδύνατα.
Στην Κινέζικη ιατρική, το συκώτι είναι ο “στρατηγός που ελέγχει την εξωτερική άμυνα”.
Είναι μυστικός και κύριος της πανουργίας. Διέπει την αίσθηση του προσανατολισμού (σκεφτείτε το συκώτι σας, αν χαθείτε στους προσανατολισμούς που πρέπει να λάβετε), την οπτική οξύτητα ( η οργή σας και οι έγνοιες αποδεσμεύονται από τα μάτια σας τα οποία σκοτεινιάζουν)
Το Συκώτι έχει 35 λειτουργίες
Απεχθάνεται τους διαπληκτισμούς, αλλά επίσης και την πάρα πολύ μεγάλη σιγή. Του χρειάζεται ένα μουσικό φόντο κάπως πνιγμένο, σαν να έχουμε χρησιμοποιήσει σουρντίνα(*), πού δεν το ακούει, αλλά που παρ όλα αυτά, το φόντο αυτό το ηρεμεί.
Εκτονώνεται με κλάματα.
“Η ιατρική της ψυχής” Marguerite de Surany Εκδ. Κυβέλη.
(*)μικρό εξάρτημα που προσαρμόζεται σε έγχορδα μουσικά όργανα για να “πνίγει” τον ήχο και να μεταβάλλει τον τόνο του:
ΣΥΚΩΤΙ
ΑΚΑΘΑΡΤΗ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Το Συκώτι τρέφει τους συνδέσμους και τους μύες, Οι πύλες του συκωτιού είναι τα μάτια.. Ο ήχος του, είναι η νότα (Α)
Στην εποχή μας το συκώτι δουλεύει στο μέγιστο της παραγωγικής του ικανότητας κι ακόμα ποιο πέρα απ αυτήν, στην διαδικασία της αφομοίωσις του μεγάλου όγκου των πληροφοριών που παρέχονται στα ανθρώπινα όντα και στην διαδικασία της μεταστοιχείωσης των ρύπων
Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποσότητα νοητικής ρύπανσης που πρέπει να καταστραφεί απο το συκώτι.
Το συκώτι καταπονείται πολύ τις στιγμές της έντασης για να μπορέσει ν α εξισορροπήσει την υπερβολή του οργανισμού. Το συκώτι συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου, και θρέφει την ψυχή μέσα απο την αφομοίωση και την σύνθεση΄ η μεγαλύτερη δ΄θνσμη του βρίσκεται στη σύνθεση της εμπειρίας.(Τσαλάγκη) Νταϊάννα Γουαχού.
Ο Γκουρζτίεφ δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το συκώτι, ίσως κατ εμένα να αντιστοιχεί στο πεπτικό σύστημα με πλανήτη το φεγγάρι και παράγει την νότα ΡΕ με αριθμό το 384. Για τους Εσσαίους απο τις μέρες είναι η Δευτέρα και έχει τον Άγγελο της γης που διατηρεί το σπέρμα και το σώμα.. Μπορεί όμως να αντιστοιχεί στο Συμπαθητικό σύστημα με τα Σεξουαλικά όργανα , και με τις νότες ΜΙ-ΣΟΛ-ΣΙ αρ.12 , και αντιστοιχούν, στα , πνεύμα , Σώμα, Καρδιά, Πλανήτης Κρόνος Όπου για τους Εσσαίους, είναι το Σάββατο που είναι της Μητέρας Πατέρας.- (ουράνιος Πατέρας ) για τους μεταγενέστερους.

ΤΑΞΙΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΟΥΜΑΡΑ (Αντονέν Αρτό)
''... στο ανθρώπινο συκώτι παράγεται κείνη η μυστική αλχημεία , και κείνο το έργο απο όπου το Εγώ του κάθε ατόμου διαλέγει αυτό που το συμφέρει, το υιοθετεί ή το διώχνει ανάμεσα στις αισθήσεις, στις συγκινήσεις, στις επιθυμίες που του δημιουργεί το ασυνείδητο και που αποτελούν τις ορέξεις του, τις παραχωρήσεις του, τις πραγματικές του πεποιθήσεις, τις ιδέες του.

(Για τους Κινέζους , το συκώτι είναι το φίλτρο του ασυνείδητου, ενώ η σπλήνα είναι η σωματική εγγυήτρια του Απείρου. Θα αναφερθούμε για την σπλήνα σε άλλη ανάρτηση).

Οι Μεξικάνοι Ιερείς (γράφει ο Αντονέν), μου δείξαν στο συκώτι το ακριβές σημείο όπου το Πεγιότ (και όχι μόνο αυτό), παράγει κείνη τήν σύνθετη στερεοποίηση που διατηρεί για στην συνείδηση την διαίσθηση και την επιθυμία του αληθινού και τις δίνει ( της διαίσθησης) την δύναμη γιά να του αφεθεί (του αληθινού), σκαρτάροντας όλα τα υπόλοιπα .
.......................................
... Όμως είναι αυτό ο Σιγκούρι που έκανε τα πάντα. Το κακό όμως βρίσκεται παντού, και γω, ο άνθρωπος δεν μπορώ να νιώσω αγνός.
Υπάρχει σε μένα κάτι φριχτό που ανεβαίνει και δεν προέρχεται απο μένα, αλλα απο τα σκοτάδια που υπάρχουν σε μένα, κει όπου η ψυχή του ανθρώπου δεν ξέρει που το Εγώ αρχίζει καί που τελειώνει, και που το επέτρεψε να αρχίσει έτσι, ώστε να είναι όπως φαίνεται.
Να τη μου λέει ο Σιγκούρι.
Με αυτόν δεν γνωρίζω πιά το ψέμα και δεν μπερδεύω πιά αυτό που θέλει πραγματικά, στον κάθε άνθρωπο με αυτό, που ενώ δεν το θέλει, σημαδεύει το είναι του, με κακή βούληση.
Και σύντομα δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο, είπε οπισθοχωρώντας, μερικά βήματα
-Δεν θα υπάρχει αυτή η αισχρή μάσκα οπου σαρκάζει ανάμεσα στο σπέρμα και στα σκατά” Ενας Ιερέας.
......------------------------------------------------------------------------------------------------------
... Κατάλαβα, (συνεχίζει ο Αρτό), όμως κείνο που έτρεμε (ο Ιερέας) ήταν μήπως τύχει και απο κάποια οποιαδήποτε αμέλεια δεν έδειχνε τον σεβασμό που όφειλε στον Θεό. Και προπάντων παρατήρησα δύο πράγματα: Πρωτα πρώτα πως ο Ινδιάνος Ταραχουμάρα δεν αποδίδει στο σώμα του την αξία που του δίνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι και πως έχει γιαυτό μια πολύ διαφορετική αντίληψη.
“Δεν είμαι τίποτε απολύτως εγω, μοιάζει να λέει, με το να είμαι κείνο το σώμα”. Και όταν γύρναγε για να κοιτάξει κάτι πλάι του, αυτό δεν ήταν παρά το σώμα του, που έμοιαζε να το διερευνά και να το παραφυλά
“ Κει όπου εγώ ,είμαι εγώ, και αυτό που είμαι, είναι ο Σιγκούρι που μου το λέει και μου το υπαγορεύει, και συ, συ ψεύδεσαι και παρακούς.
Αυτό που νιώθω, στην πραγματικότητα δεν θέλεις ποτέ να το νιώσεις και μου προκαλείς αισθήσεις αντίθετες.
Δεν θέλεις τίποτε απο όσα θέλω.
Προκαλείς αισθήσεις αντίθετες.
Και το κακό, είναι αυτό που μου προτείνεις
τις περισσότερες φορές.
Ήσουν για μένα μόνο μιά δοκιμασία μεταβατική κι ένα φορτίο.
Μιά μέρα θα σε διατάξω να φύγεις.”!
Είπε κλαίγοντας για μιά στιγμή...”Δεν θά πρεπε να φύγεις τελείως.
Είναι ο Σιγκούρι όμως αυτός που σε δημιούργησε καί τόσες φορές μου χρησίμεψες σαν καταφύγιο στην καταιγίδα, γιατί ο Σιγκούρι θα πέθαινε αν δεν είχε εμένα....
Το μυστήριο της γέννησής.
“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον Θεό αν προηγούμενα δεν μας αγγίξει την ψυχή, (κατα πάσα πιθανότητα ο Θεός μέσα μας),κι ο χορός μας δεν θα είναι άλλο από μια γκριμάτσα....

Και το ΦΆΝΤΑΣΜΑ, φώναξαν το φάντασμα που κατατρέχει τον τον Σιγκούρι, θα γεννηθεί ξανά εδώ.
¨” Γιατί ο Σιγκούρι έλεγαν, ήταν Άνθρωπος.! Ο Άνθρωπος αυτός που ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, (προγεννητικό ον Σημ.τ. γράφοντα)
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ που στο διάστημα μέσα ΑΥΤΟ δημιουργείτο, 'όταν ο θεός ( η ψυχή κατ εμένα), τον δολοφόνησε”
DE MON EST DEUS INVERSUS -Απόκρυφο όνομα του Σαμαήλ που είναι η αντιστροφή του YHVH -Δαίμονας είναι ο Θεός ανεστραμμένος.
Απόκρυφα Ευαγγελία (Μαγδαληνή)
“...Οι επτά δυνάμεις του θυμού. (έχουν να κάνουν με το συκώτι) Αυτές ρωτάνε την ψυχή. -Απο που έρχεσαι φονιά των ανθρώπων και που πηγαίνεις κατακτητή του χώρου;”
Η ψυχή απάντησε και είπε: -Οτι με πιάνει σκοτώνεται
ότι με τραβολογάει υπερνικάτε.....