ο κόσμος όπως τον ξέρουμε! (live)

Η αγωνία να κατανοήσουμε την ύπαρξή μας γίνεται φραγμός όταν η αναζήτηση σκοντάφτει στην χρησιμότητα των εκάστοτε δογμάτων και αξιών. Έτσι που κάθε ερώτημα απαντούσε στο τη γίνεται με αυτό που ανακαλύπταμε, και οχι στο τη ακριβός είναι.
Οι αληθινές πληροφορίες για την εξέλιξη και την γέννηση του κόσμου μας, πετάγονταν αν δεν κρύβονταν, όσο δεν ειταν δυνατόν να αξιοποιηθούν μπαίνοντας στην υπηρεσία των εκάστοτε πολιτισμών.
Το αποτελέσματα σήμερα είναι έχοντας αναπτύξει με μηχανικό τρόπο τα μάτια μας και τα χέρια μας και φυσικά την διάνυα μας.. να αναρωτιόμαστε αν πράγματι υφίσταται η θεωρεία της μεγάλης έκρηξης, αν ειναι η γη νέα η γέρικη αν η κότα έκανε το αυγό η οι φλύκταινες τα μποζοπροτονια.
Ξεκινώντας απ την χρησιμότητα συνεπώς την εκμετάλλευση πετάξαμε πολλά πράγματα  (ανακαλύψεις) επειδή δεν τρώγονταν.
Και αυτά που δεν τρώγονταν και που πετάχτηκαν ως βλαβερά στο περιθώριο. είναι ο λίθος του προσκόμματος, εκεί όπου σκοντάφτει το είδος μας απ την ροπή και την λαχτάρα του για το χρήσιμο και το ωραίο!
Γιατί οι Σοφοί μίσησαν την γενετήσια πράξη, απέφυγαν να την δουν κατάματα.
Γιατί μπερδέψαμε την γνώση με την εξουσία . κι απο υπηρέτες μιας απεριόριστης εξέλιξης αλυσιδωτών αντιδράσεων γίναμε η Αρχή και το τέλος κάθε συμπαντικής προσδοκίας.
Πως μας φαίνεται που ενώ δεν ξέρουμε την καταγωγή μας ψάχνουμε να βρούμε την αρχή της ίδιας της ζωής;
Που ψάχνουμε εκεί που έχει φως ενώ το "μυστικό" της καταγωγής μας βρίσκετε στο σκοτάδι;...Συνεχίζεται