anthropos kai tehnology 10


ΤΟ ΧΡΙΣΟΜΑΛΟ ΔΕΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ
...Ναι πραγματικά βρίσκοντας εσένα στην Αίγινα, δεν είταν κάτι το τυχαίο Για μένα ήταν η συνεύρεση. Ήταν εκείνο που η ψυχή μου, ας πούμε , από την, έλευση της, στη γη, περίμενε .Ευ όσων το βιβλίο έχει ξεκινήσει, έχει γραφτεί, εδώ και τριάμισι χρόνια!
.... Στην διαδρομή μέσα ευ όσων δεν είχε εκδοθεί, θα πει ότι κάτι γύρευε η ψυχή μου. Δηλαδή, γύρευε να κάνει μία, ας πούμε επαλήθευση των όσων είπα, στους ανθρώπους στο κατά πόσο είναι καταδεχτικοί, κατά πόσο μπορούν να το δεχτούν αυτό το μήνυμα; Ήταν έτοιμοι; Ένα πράγμα. Το άλλο είναι ότι, το να μιλάς για σένα το να μιλάς για πράγματα εντελώς προσωπικά θα λ λέγαμε εάν και είμαστε και φυσικά είμαστε, η προσωπικότητα... ( Παρουσιάζουμε το δικό μας το ξεχωριστό βίωμα χωρείς εμπάθεια όπως το αισθανθήκαμε , το μοιράζουμε και το φέρνουμε σε κρίση. Μπορείτε να το κάνετέ κι σεις αν δεν φοβάστε και δεν ντρέπεστε)! Αυτή η προσωπικότητα τα φθάνει στο όριο! Το τέλειο που, είναι η αγάπη! Μήπως πρέπει να έχεις σχέσει μόνο με τον θεό τελικά; ... Δηλαδή, οι άνθρωποι, ναι! Εντάξει, Είναι, θα λέγαμε, τα όντα εκείνα που μπορούν να φθάσουν στη θέωση Άλλα 'έχουν ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία, δηλαδή η κάθε ψυχή έχει την δική της την πορεία π[ου ότι και να τις λες πολλές φορές, εκείνη συνεχίζει, στο ίδιο δικό της προσωπικό δρόμο. Βέβαια επειδή ακριβός, και εδώ είναι κάτι, που εσύ, δηλαδή, θα το εξετάσεις αυτό που τώρα λέμε, που έχει ειπωθεί και που πραγματικά είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει εμείς σαν Έλληνες.. Ότι δηλαδή, οι αρετές, είναι διδακτές, διδάσκονται, κατά το Σωκράτη, διδάσκονται και οπωσδήποτε, κι αυτό είναι πάλη κάτι άλλο που... να γράψεις κάτι, χωρίς ας πούμε, να, το κάνεις πράξη, σε πλατύτερη, έτσι; Σε πλατύτερο χώρο !
Δηλαδή να είσαι μόνο, εσύ, εκείνος που το έχει βίωση αυτό! Δεν αρκεί , δεν φτάνει για τον άνθρωπο, όταν φθάσει να δει κάτι. Δηλαδή όταν του αποκαλυφθεί κάτι, απ τη στιγμή εκείνη και μετά, αυτός πιστεύει ότι δεν του αποκαλύφθηκε για να έχει μία σχέσει, απλά και μόνο, αυτός με τον θεό! Σαν να ταν ο εκλεκτός, σαν να ταν δεν ξέρω ποιος αυτός! Όχι ! Είναι σε αυτόν για να γίνει πράξη ..
-Να γίνει στο σύνολο
Ναι να γίνει στο σύνολο των ανθρώπων
-Τον περισσότερων τουλάχιστον
Τον περισσότερων, ναι. Τουλάχιστον, και εδώ είναι πραγματικά κάτι το θεϊκό! Θα λέγαμε, όταν ο άνθρωπος πραγματικά φθάνει, στην τεχνολογία, στο ίντερνετ! Αυτό πραγματικά είναι μια αποκάλυψη ! Είναι μία, τελικά, εξέλιξη της επιστήμης του, που συνταυτίζεται, ταυτίζεται τελικά με την θεία βούληση. Και εδώ μπαίνει θέμα ο άνθρωπος πραγματικά να το εκμεταλλευτή, για τον σκοπό αυτό.
Και εμείς λέμε λιπών τώρα, εσύ, που, είσαι άνθρωπος που πιστεύεις, όπως ας πούμε εγώ, στο θεό! Είσαι ο μόνος κατάλληλος να μην μου φέρει αντίσταση, σε ορισμένα πράγματα που αφορούν τα βιώματά μου..
-Την ειλικρινή πίστη
Την ειλικρινή πίστη
-Σου!
Μου!
Να αποδείξεις εσύ τη θέλεις και όχι όπως εγώ νομίζω!
-Ε βέβαια όπως εγώ ας πούμε τη θέλω , τη θέλω και...εσύ με τον απλό σου τρόπο! Η και σι
ο άνθρωπος που το προβλέπεις και το διαβάζεις για πρώτη φορά ! Ίσως θα ήθελες να το δεις κάπως, και με τον δικό σου τον τρόπο και να το κατανοήσεις ! Άρα δηλαδή, ευ όσων πιστεύεις κι εσύ τον θεό, να το αφομοί.... να το προσαρμόσεις στον άνθρωπο εκείνο που πραγματικά πιστεύει
! Έτσι ούτως ώστε να γίνεται κατανοητό . Γιατί εγώ έχω βάλει μέσα, πραγματικά, με τον καιρό, κάποια τεχνηκίστικα στοιχεία, λόγου, του λόγου τον οποίον δεν κατέχω και τέλεια, μόνο στην ποίηση μπορώ να εκφραστώ, και εκεί κανένας δεν μπορεί να το διορθώσει! Το ποίημα δεν μπορείς να το διορθώσεις! Άλλα τον πεζό λόγο, τον πεζό λόγο, ένας μπορεί κάπου να τον διορθώσει, γιατί κάπου δεν τα πάω καλά γιατί ευ όσων έχω λείψει τόσα χρόνια, απ το εξηνταεννιά στην Ιταλία.
Ίσε πάλη κι ο μόνος που, μπορεί να κάνει μια σύγκριση, σ αυτά που λέω, κι εκεί μπορεί να γίνει άνετα το χτένισμα από σένα, Στο εμπιστεύομαι
-Το επιθυμητό σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι ο λόγος πρέπει να γίνει έργο. Ότι οτιδήποτε κατά την αντίληψη μου εμποδίζει αυτόν τον στόχο, πρώτα θα σε ενημερώσω και μετά θα το κοινοποιήσω. Θέλω να καταλάβουν ότι τους μιλάει μια ψυχή που δεν έχει υλικά προσωπικά κίνητρα παρά να κάνει γνωστό με το καλύτερο δυνατό τρόπο το βίωμα της!
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ απ τις εκδώσεις Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρου Πολυκρέτη "ΑΘΑΝΑΣΊΑ"